flamingo

| |


Flamingo flamingolar takımının flamingogiller ailesinden Phoenicopterus cinsini oluşturan 6 kuş türünün ortak adı dır.
Tek bir cins ve onun altındaki 6 türden meydana gelir. Ancak biyologların en yeni verdiği sonuçlara göre; Avrupa türü, Rosa türü, ve kendi içinde ve çaprazlama üreyebildiklerinden 2 alt türü olan Küba türü olarak türlendirilmektedir. Flamingo, Anadolu’da allı turna olarak bilinmektedir.Flamingolar, uzun ve ince bacaklara, yine uzun, eğri bir boyuna ve rosa rengi tüylere sahiptirler. Belirgin özelliklerinden biri kıvrık bir gagaları ve bunun, üst kısmıyla daldırıpta, yiyecekleri su veya çamurdan çıkarırken filtre vazifesi görmesidir. Tüylerindeki kırmızı renk tonları, yedikleri yiyeceklerin içerdiği karotin miktarına göre değişmektedir. Esaret altındaki genç kuşlar, çok az karotin içerikli besinler aldığından beyaz tüylere sahiptir.

Uçan Flamingolar

Flamingolar Afrika, Güneybatı ve Orta Asya, Güney Avrupa Güney ve Orta Amerika’da yaşam sürerler. Güney İspanya ve Güney Fransa’da da kuşun en büyük ve yaygın türü olan rosa flamingo kuluçka zamanında görülürler. Bu tür 130 cm boyunda olup Afrika, Asya ve Güney Avrupa’da yaşam sürer.

Almanya’nın Hollanda sınırında ise çeşitli flamingo türlerinden bir koloni hayat sürer ki bu koloni Dünya’nın en kuzeyde yaşayan kolonisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder