Atlar

| |

Atlar küçük başlı ve kısa kulaklıdır. Yelesi ve kuyruk ucu uzun kıllıdır. ATların Ömrü 40 ila 60 sene arasında değişir.Atlar tek tırnaklılar takımının, Atgiller ailesinden bir memelidir. Atın erkeğine aygır, dişisine kısrak, yavrusuna tay, yumurtaları çıkarılmış, iğdiş edilmiş olana da beygir denilmektedir.Atlar cesur ve atılgan olduğu gibi sahibine son derece itaatkar hayvanlardır.

Arap Atı


Arap atları, zekâsı, sadakati ve dayanıklılığı ile bilinen bir at cinsidir. Kökeni İlk Çağ’a kadar dayanır.
Arap atının, önden bakıldığında V şeklinde bir kafası, geniş alnı, küçük burnu, geniş burun delikleri bulunur. Birçok Arap atının gözlerinin arasında, bedevilerin jibbah dedikleri, sıcak havada nefes almayı kolaylaştıran bir çıkıntı bulunmaktadır. Arap atlarını boynu da oldukça geniştir. Altı yerine beş bel omuru oldupu için sırtı diğer cinslere göre daha kısadır. Buna rağmen ağır biniciyi kolaylıkla taşır. Arap atlarını en önemli özellikleri doğal olarak kalkık duran kuyruklarıdır.
Beyaz arap atı

Arap atları zeki, çevresiyle iyi ilişkili ve hassastır. Kolay öğrenirler, sahiplerinden sevgi gördükleri zaman buna çok iyi karşılık verirler. Bu özellikleri onları hem evcil hem vahşi yapar. Çünkü düzensiz veya gereğinden fazla tekrarlanan eğitim Arap atlarını çok hırçınlaştırabilir.

Arap atları dünyanın en eski ırkı ya da en eski ırklarından biridir. Günümüzdeki oryantal kökenli Arap atları, Arabistan Yarımadası’nda bulunan MÖ 2500′lü yıllardan kalma mağara resimlerindeki at figürleriyle aynıdır. Benzer yapıdaki at figürlerine bütün Anadolu, Kafkaslar ve Mezopotamya’daki mağara resimlerinde de rastlanmaktadır.



Dörtnala koşan at



Atlar 40ila 60 sene arasında yaşarlar. Bazı kısraklar 25 yaşına kadar doğurur.Atlarda gebelik on bir ay sürer ve doğan yavrunun gözleri açık tır ve birkaç dakika sonra ayağa kalkarak annesini takibe başlar.

İngiliz Atı

İngiliz atları İyi bir binek ve yarış atları dır. İngiiz atları özellikle yarışlar için yetiştirilirler. Arab aygırı ile İngiliz yerli kısraklarının çiftleştirilmesinden türetilmiş bir at soydur. Arab atından daha uzun bacakları var dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder