Gelincik

| |



Gelincikler çiftleşme zamanının dışında yalnız yaşadıkları tahmin edilmektedir. Bereketli bir bölgeye yerleştiklerinde bir daha uzaklaşmaz ve orayı benimserler. Avlandıkları bölgeye sahip çıkarlar ve bu bölgenin sınırlarını anal bezelerinde ürettikleri bir kokulu sıvı ile işaretlerler. Çiftleşme zamanında erkekler dişi arayışına çıkar ve bir süre göçebe olarak hayat sürerler. Diğer erkeklerden uzak durmaya çalışırlar, ama karşılaştıklarında dövüşe bilirler.
Bütün sene boyunca çiftleşebilirler, ama üreme faaliyetlerin yoğunlaştığı zaman ilkbahar mevsimi dir. Bereketli zamanlarda bir senede iki kez yavru doğurabilirler. 34-37 gün süren bir gebelikten sonra 3-10 (genelde 5) yavru doğururlar. Yavrular çoğunlukla ilk seneyi atlatamaz ve ölürler. Gelinciklerin Ömürleri ortalama 3-5 seneye dir.




Gelincikler özellikle kemirgenler ile beslenirler. Vücut yapıları fare tünellerine girmek için çok uygundur. Bu kısıtlı besin seçeneğinden dolayı, bir bölgede yaşayabilmek için belli bir fare popülasyonuna ihtiyacı bulunur. Ancak sezonal olarak kuşlar, kuş yumurtaları, yavru tavşanlar, yeni doğmuş kediler ya da kertenkeleler ile de beslenirler.

Beyaz Gelincik


Gelincik, Mustelidae ailesinden Mustela cinsinden bazı küçük yapılı etçil hayvan türlerinin ortak adı dır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder