Güvercinler

| |

Mardin güvercini


Mardin güvercinlerinin kanat sesleri diğer güvercinlere göre daha fazladır. Mardin güvercinleri geniş ve uzun bir yapıya sahiptirler gövüs yapıları diğer güvercinlere göre daha geniştir.



Bango güvercin soylarından çok geniş kapsamlı bir türdür. Bu tür diğer güvercin türlerine göre daha ufak olmasıyla bilinmektedir. Soyu, 8.yüzyılda Afrika’dan gelir. Vücudu ve renkleri bir harmoni oluşturarak mükemmel uyumlu bir görüntü meydana getirir. Kafa büyük, vücut orantısına ve büyüklüğüne göre kısa kalın bir gaga yapısı vardır. Ağız geniş ve gaga toplu iğne başı görünümündedir. Gözler patlak, göz çerçevesi beyazdır. Göğsünde gül vardır.Ayaklar çıplak ve kısadır. Bango ismi, Galeba ismi verilen martılara benzediği için verilmiştir. Almanya’da KRAUSENTAUBEN İngiltere’de CORTBECKS olarak adlandırılmıştır.Bango güvercinlerinin renleri kırmızı, siyah, mavi, sarı renkde olanları vardır. Vücutları beyaz, kanat ve kuyrukları renklidir.

Bursa güvercini

Bursa güvercinleri parlak siyah renge sahip kanat uçları, kuyrukları beyaz veya her ikisi birden beyaz olabilir. Bu güvercinlerin kuyruk teleği sayısı onikiyi geçmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder